onsdag, oktober 26, 2005

Kauni Kauni Kauni

Jeg takker og bukker for alle de pæne ord om min Kauni-jakke. Det har gjort mig enormt glad, og jeg skal nok få "strikket" en opskrift sammen og få målt hvor meget jakken er krympet. Jeg har valgt at sætte en norsk knap i.( aner ikke hvad sådan en hedder)

Jeg er nu igang med et Kauni-sjal, efter anvisninger her. Det går jo rask der-ud-af, men som andre jo også har bemærket, så sker der et eller andet på tilbagevejen med indtagningerne.. Jeg har alt for meget garn tilbage, og det forstår jeg simpelthen ikke, da jeg har strikket præcist halvdelen af garnet inden jeg vendte.Igen bliver jeg nødt til at sige " farverne er IKKE mig", og jeg ved ikke hvorfor det bare skulle være denne farve-kombination. Måske fordi jeg ikke har set andre strikke denne "Bambi-model". Det bliver nok endnu et sjal til julegave-bunken.
Imorgen skal jeg til "åbent hus" hos Bendix Garn. Jeg glæder vildt til at se dette fiber paradis, og at få fingerne i nogle gode tilbud :-) Jeg har allerede købt 2 nøgler af den berømte råhvide Opal, samt 2 nøgler sort Opal. Tak for hjælpen Vivian!

mandag, oktober 17, 2005

Lidt blandet

For noget tid siden skrev jeg at det lyserøde tværstrikkede sjal var færdig - og her er det så ... Lyserød som en candyfloss og meget stort, 250 cm * 100 cm er det blevet. Jeg ved allerede at det ikke liiiige er mig, så det bliver fluks til en julegave, og dem kan man jo ikke lave for mange af vel??

Sjalet var dejligt nemt at strikke og jeg har skam allerede planer om at strikke et mere blot i turkis, som jeg tror er mere mig.


Valk en kauni - sådan lød udfordringen fra Marianne! Jeg har aldrig været med i en strikke-konkurrence før, og jeg har heller ikke prøvet at valke før, så jeg var simpelthen nødt til at gribe udfordringen.

Jeg er sikker på at der er nogen der forstår hvad jeg mener, når jeg siger; "man sidder næsten med hovedet inde i maskinen medens den kører" ! Det er bare så sjovt af valke, og det skal helt sikkert prøves igen. Jeg strikkede en efterårsjakke til min datter. Jakken er strikket af 1 bundt Kauni i farven rosenglød. Bundtet lød på 250 gr, og der var lige akkurat nok til en str. 3 år.

Kanterne på jakken er strikket med ensfarvet brun kauni, da der er akryl i de ensfarvet valker kanterne ikke hent på samme måde som selve jakken. Jeg syntes selv, at resultatet er blevet ret godt, jeg er helt solgt i det farve mix der er i rosenglød.

tirsdag, oktober 11, 2005

Efterårssysler


Endelig har vi fået vores digitale kamera igen :-) Så nu er jeg klar med lidt opdatering.

Week-enden er gået med efterårrengøring af vores kolonihave. Græsset skal slået, løg skal lægges, æblerne skal plukkes og det er alt sammen bare såååå hyggeligt når solen skinner fra en dejlig efterårshimmel og ungerne nyder det.

På billedet er det Julie, som skal til at hjælpe mor med at ligge tulipanløg. Vi byttede med vores gode venner og naboer, en kasse æbler for en kasse pærer. Ungerne var vild med al den herlige frugt.

Efterårshyggen hjemme i stuen har også sænket sig. Vores fakler brænder lystigt i altanen og de sjove græskar-lygtemænd brænder i haven uden for vores vinduer. Lige tid til strik !

Det går da også derudaf, særligt med min hemmelige kauni, som jo skal valkes og forhåbentlig når at blive klar til d. 14 oktober. Jeg er nemlig løbet ind i problemer... Jeg har ikke garn nok - ARGGGGG!!!

D.v.s. jeg har strikket den, men jeg skal jo også montere. Jeg siger ikke hvad det er, men jeg kan godt løfte sløret for farven. Nemlig Rosenglød !

Jeg er ret betaget af garnet´s farveskift, og jeg har da også allerede påbegyndt et sjal i hvid-beige-grå, rigtige Bambi farver. Jeg vender tilbage med et billede senere.